Bjergkursus

Bjergkursus

Flyvning i bjergene kan være forbundet med store faremoment hvis udført uden nok viden og erfaring. For us piloter med den største erfaring på skræntflyvning og i flatlands, er det vigtigt at blive klar over disse faremomenter og udføre bjergflyvning under trygge forhold. Erfaring og lokalkendskab kan udpege risikofulde forhold, tidspunkter og områder som tegner markant farligere flyvning og som en mindre erfaren pilot/elev aldrig kan se før han/hun ren faktisk møder problemmet i luften. Derfor er det i vores sport velanset at tilbyde kurser i øvet flyvning og guidet ture i bjergområder.

Kurset består af 1 teoretisk lektion, site-briefing på alle brugte start- og landingsteder, daglige vejrmeldinger samt instruktørhjælp under starter og de første landinger. Derudover går det i høj grad ud på at give anbefalinger til hvornår vejrforholdene har ændret sig til et niveau hvor det ikke længere passer til individets flyveniveau og kan være indblandet med forhøjet risiko at flyve.

Anbefalinger:

Kurset anbefales til PP2ere som har afsluttet deres PP2 uddannelse men endnu ikke har opnået et flyveniveau på minimum 20 flyvetimer eller 100 højdeflyvninger. Endvidere kan kurset anbefales til dig som måske har fløjet over 20 timer eller 100 højdeflyvninger men endnu ikke føler dig klar til termikflyvning og føler der er et behov for instruktørhjælp under start, landing eller mens du er i luften.

Målet er at give dig planlagte nedflyvninger, mere flyveerfaring og flere faste rutiner. Der bliver endvidere kigget meget på kursisternes individuelle fremgang i løbet af ugen og for nogens vedkommende kan kurset give en lille forsmag på termikflyvning under super trygge forhold.

Det praktiske:

Har du de anbefalede kvalifikationer, skal du kigge i vores kalender om hvornår vi tilbyder kurset. Du skal højst sandsynligt snakke med instruktøren om de praktiske forhold, købe kurset samt bjergturen.

Du skal selv have følgende med:

  • Paraglider, seletøj, reserveskærm og hjælm
  • VHF radio

The damage:

3.500 kr.