Termikkursus

Termik kursus

Termik kursus anbefales når du har logget mellem 20 og 60 timers flyvning på din paraglider.

Kurset består af en teoretisk og en praktisk del og hele kurset bliver afviklet intensivt på et af vores fantastiske bjergdestinationer med gode termiske forhold.

I den teoretiske del bliver du præsenteret for den grundlæggende viden omkring dannelse af termik, Hvor og hvornår samt den effektive måde at spotte termik og lære at bruge det fra jordnær højder under trygge forhold. Der bliver endvidere talt meget om sikkerheden og teknikken i termikflyvning. Den teoretiske del dækkes af 4 – 6 lektioner på selve turen på bjergdestinationen.

Den praktiske undervisning går primært ud på en én-til-én undervisning i radio samt briefinger og debriefinger før og efter dine flyvninger. Vi starter med gennemgang af nogle fundamentale øvelser og ret hurtigt finder du dig selv stigende i den første termikbobel mens instruktøren har hele sin fokus på dig og hjælper dig intenst igennem radioen. Øvelsen gentages mange gange i løbet af ugen, instruktørerne giver gode tips hele tiden og får mere og mere flair for termikflyvning og får koblet en stærk forbindelse mellem den teoretiske viden og den praktiske erfaring som du løbende føler i kroppen.

Kurset tager udgangspunkt i et fælles niveau baseret på det anbefalede erfaringsniveau. Straks vil instruktørerne bemærke styrken hos den enkelt deltager og kurset vil tage form som individuelt undervisning. Således vil det opnået resultat ikke være ens for to deltagere på kurset men sikkerheden holdes på et højt niveau og set i bakspejlet vil enhver deltager se hvor meget han/hun har flyttet sig i løbet af kurset.

Anbefalinger:

Det anbefales at deltageren har minimum 20 timers flyveerfaring på skrænt (eller 100 nedflyvninger fra bjerg/optræk). Den øverste grænse er ikke lige så vigtigt, da undervisningen vil hurtigt blive meget individuelt.

Det er ønskeligt at have været til et SIV-kursus. Alternativt kan det varmt anbefales at tage det lige efter Termik kurset.

Et altivariometer er slet ikke et krav på kurset. Det kan faktisk anbefales at starte termikflyvning uden sådan én på kurset, da termikflyvning er bedst at lære efter ens egen sanser.

Det praktiske:

Har du de anbefalede kvalifikationer, skal du kigge i vores kalender om hvornår vi tilbyder kurset. Du skal højst sandsynligt snakke med instruktøren om de praktiske forhold, købe kurset samt bjergturen.

Du skal selv have følgende med:

  • Paraglider, seletøj, reserveskærm og hjælm
  • VHF radio
  • Varmt tøj da du kan komme op hvor det er betydelig koldere.

The damage:

3.500 kr.